دانشگاه علوم پزشکی همدان

 

آیین نامه استفاده از کتابخانه دانشکده داروسازی همدان

مقدمه : هدف از تدوین این آیین نامه توسعه خدمات اطلاع رسانی و هماهنگی و یکدست سازی ارائه خدمات در کتابخانه های دانشگاه علوم پزشکی همدان می باشد . هر کتابخانه می تواند با رعایت چارچوب این آیین نامه و بر حسب نیاز، آیین نامه داخلی تنظیم نماید که پس از تایید معاونت آموزشی - پژوهشی دانشکده قابل  اجرا می باشد.

تعاریف:

مجموعه کتب کتابخانه دانشکده داروسازی شامل رشته های  فارماکولوژی- سم شناسی- داروسازی بالینی- شیمی- شیمی دارویی- فارماسوتیکس -فارماکوگنوزی - بیوتکنولو‍‍‍ژی( کنترل میکروبی) سم شناسی نانو تکنولوژی-  بیوفارماسی- طب سنتی همچنین کتب الکترونیک، نشریات ادواری علمی چاپی، پایان نامه،  لوح فشرده،  مواد دیداری شنیداری و ............ می باشد.

عضویت : منظور از عضویت در کتابخانه، ارائه مدارک مورد نیاز و ورود اطلاعات شخص متقاضی به نرم افزار کتابخانه ای و صدور کارت عضویت کتابخانه می باشد .

کادر آموزشی دانشگاه : منظور از کادر آموزشی دانشگاه کلیه اعضا هیأت علمی و مربیان رسمی، پیمانی و حق التدریس می باشد .

دانشجوی تحصیلات تکمیلی : منظور از دانشجوی تحصیلات تکمیلی، دانشجوی شاغل به تحصیل  در یکی از مقاطع کارشناسی ارشد یا دکترای تخصصی می باشد .

کارکنان : منظور از کارکنان کلیه پرسنل رسمی، پیمانی، طرحی و قراردادی شاغل در دانشگاه علوم پزشکی شیراز می باشد.

فهرست

  1. کاربران
  2. عضویت
  3. امانت
  4. جریمه دیرکرد
  5. جبران خسارت
  6. تسویه حساب
  7. رعایت نظم در کتابخانه
  8. خروج غیر قانونی

1-     کاربران

الف) اعضای هیات علمی

ب  ) دانشجویان شاغل به تحصیل

ج  ) کارکنان شاغل در دانشگاه

د  ) مراجعان متفرقه غیر وابسته به دانشگاه (دانشجویان وفارغ التحصیلان رشته های پزشکی و پیراپزشکی)

2-    عضویت

  1-    اساتید،دانشجویان و کارکنان دانشکده به شرط عضویت در یکی از کتابخانه های مجهز به نرم افزار کتابخانه ای می توانند  از منابع کتابخانه های دانشکده استفاده نمایند.

2- کادر آموزشی بازنشسته با ارائه معرفی نامه از معاونت آموزشی دانشکده و ارائه کارت شناسایی معتبر می توانند به عضویت کتابخانه درآیند .

3- کادر آموزشی حق التدریسی دانشگاه ، در صورت ارائه معرفی نامه از مدیر گروه مربوطه طی زمان تدریس ، می توانند به عضویت کتابخانه درآیند.

4- تمامی کارکنان دانشگاه اعم از رسمی،پیمانی، طرحی، قراردادی شاغل در دانشگاه ، در صورت تکمیل فرم درخواست عضویت،  ارائه حکم کارگزینی،یک قطعه عکس و معرفی نامه معتبر می توانند به عضویت کتابخانه واحد مربوطه درآیند. مدت عضویت افراد یاد شده از تاریخ عضویت یکسال تعیین می شود که با ارائه آخرین حکم کارگزینی مجددا به مدت یکسال قابل تمدید است.

3-    امانت

 1 -  استفاده از منابع و امکانات کتابخانه منوط به عضویت در کتابخانه می باشد و منابع صرفاً به اعضا کتابخانه  امانت داده می شود .

2- در قبال منابع امانت گرفته شده ، تنها شخص امانت گیرنده پاسخگو می باشد . لذا امانت گیرنده موظف است منابع امانتی را با دقت بررسی نموده و در صورت مشاهده هر گونه عیب و نقص، بلافاصله مراتب را به مسئول میز امانت اطلاع دهد . در غیر اینصورت ملزم به پرداخت خسارت تعیین شده از طرف کتابخانه می باشد .

3- تعداد و مدت امانت منابع بر اساس جدول زیر می باشد :

اعضاء

تعداد

مدت امانت (روز)

اعضاء هیات علمی

7

30

دانشجویان دکتری

4

10

کارشناسی ارشد

4

15

کارشناسی

3

10

کارکنان

2

10

بازنشسته گان

2

10

                                  

  تبصره 1: مدت زمان امانت و تعداد منابع امانتی برحسب شرایط و با صلاحدید مسئول کتابخانه قابل تغییر می باشد .

تبصره 2: مدت زمان امانت منابع پر مراجعه و یا درسی بنا به تشخیص مسئول کتابخانه و طبق خط مشی جاری کتابخانه ممکن است تغییر کند .

****  منابع زیر امانت داده نمی شوند :

الف-کتابهای مرجع

ب- نشریات ادواری لاتین چاپی

ج- پایان نامه (تهیه کپی از چکیده پایان نامه و  پرسشنامه بلامانع می باشد)

د-کتابهای رزرو شده

4-    جریمه دیرکرد

در صورتی که منابع به امانت گرفته شده در موعد مقرر به کتابخانه برگشت داده نشود ضمن اطلاع رسانی به صورت ارسال پیام به پست الکترونیکی عضو، جریمه دیر کرد به ترتیب زیر محاسبه خواهد شد:

الف ) تأخیر به مدت 10 روز برای هر منبع امانتی روزانه مبلغ 10000 ریال جریمه محاسبه خواهد شد.

ب ) تأخیر بیش از 10روز تا 15 روز برای هر منبع امانتی روزانه مبلغ 10000 ریال محاسبه خواهد شد .

ج ) تأخیر بیش از 15 روز برای اولین بار اخطار و پس از 15 روز منجر به تعلیق کارت عضویت برای مدت 2 ماه خواهد شد ، بدیهی است عضو تا زمان پرداخت مبلغ جریمه از امانت گرفتن کتاب محروم خواهد شد .

د- در صورت تکرار دیر کرد بیش از سه نوبت،  امانت گیرنده به مدت یک نیمسال تحصیلی از عضویت کتابخانه محروم خواهد شد و در صورت تکرار کارت عضویت فرد باطل می شود .

5-    جبران خسارت

  1. -      چنانچه امانت گیرنده منابع امانت گرفته شده از کتابخانه را گم نماید، موظف به تهیه و تحویل اصل آن حداکثر ظرف مدت یک ماه می باشد و تشخیص چگونگی امر به عهده مسئول کتابخانه می باشد.
  2. -      چنانچه امانت گیرنده منابع امانت گرفته شده از کتابخانه داروسازی های لایت و کثیف و پاره کند موظف به تهیه کتاب جدید میباشد.
  3. -      چنانچه منابع امانتی گمشده در بازار (داخل و خارج کشور) نایاب باشد امانت گیرنده بایستی با صلاحدید مسئول و نیاز کتابخانه منبع دیگری را جایگزین  نماید. در غیر اینصورت پرداخت جریمه به شرح زیر خواهد بود:
  4. -      الف) کتاب و نشریات ادواری مطابق قیمت روز با  ارز آزاد محاسبه خواهد شد.
  5. -      ب) درمورد کتابهای چند جلدی یا دوره ای، چنانچه یک جلد از آن مفقود گردد و تهیه آن امکان پذیر نباشد، امانت گیرنده موظف است قیمت یک دوره کامل کتاب را با نرخ روز و یا ارز آزاد (کتب لاتین)پرداخت نماید.
  6. -      امانت گیرنده می بایست در اسرع وقت  نسبت به جبران خسارت به نحو مقتضی اقدام نماید و تا حصول نتیجه، کارت عضویت وی ضبط و از امانت گرفتن منابع  محروم خواهد بود.

6-    تسویه حساب

1-     اعضا هیأت علمی در صورت بازنشستگی، بازخرید ، مأموریت بیش از سه ماه، فرصت مطالعاتی یا انتقال به دانشگاه دیگر بایستی با کتابخانه واحد مربوطه تسویه حساب نمایند.

2-   دانشجویان هنگام فارغ التحصیلی، انتقال و یا مهمان شدن در سایر دانشگاه ها بایستی از کتابخانه واحد مربوطه فرم تسویه حساب دریافت نمایند.

3-   واحد آموزش دانشکده ها موظف است لیست دانشجویانی که به هر دلیل محروم از تحصیل یا اخراج شده اند را به کتابخانه اعلام تا کتابخانه نسبت به تسویه حساب با دانشجو اقدام نماید.

4-   کارکنان دانشگاه در صورت بازنشستگی، بازخرید، انتقال به سایر دانشگاه ها یا مرخصی طولانی مدت می بایست با کتابخانه واحد مربوطه تسویه حساب نماید.

7-    رعایت نظم در کتابخانه

بـه منظـور استفـاده هـرچـه بیشتـر از محیـط آرام کتابخانه و حفظ و حراست از اموال آن استفاده کنندگان موظف به رعایت موارد زیر می باشند:

  1. رعایت سکوت مطلق در محیط کتابخانه
  2. خودداری از خوردن، آشامیدن و استعمال دخانیات
  3. مطالعه بصورت انفرادی
  4. به همراه داشتن کارت عضویت کتابخانه و کارت شناسایی معتبر به هنگام ورود به کتابخانه
  5. استفاده از تلفن همراه در کتابخانه اکیدا ممنوع است
  6. رعایت شئونات و حجاب اسلامی

 

8-    خروج غیر قانونی

هرگاه فردی بدون رعایت مقررات مربوط به امانت اقدام به خارج نمودن منابع از کتابخانه نماید بعنوان متخلف به کمیته انضباطی دانشگاه یا هیئت بدوی معرفی خواهد شد تا اقدامات لازم بعمل آید و تا تعیین تکلیف از سوی کمیته آن فرد از کلیه خدمات کتابخانه محروم خواهد شد. این آیین نامه در هشت ماده و ده تبصره در تاریخ 5/1/1400به تصویب هایت رئیسه دانشگاه رسیده است و از این تاریخ تمامی آیین نامه های مصوب قبلی در این مورد کان لم یکن تلقی و غیر قابل اجرا و بی اعتبار خواهد بود.